Ispis

O Udruzi

              Planinarsko-ekološka udruga „Gata“ osnovana je u nedjelju 16. svibnja 2004. godine na inicijativu 20-ak entuzijasta, ljubitelja prirode iz Gata. Prvi  Upravni odbor Udruge na čelu sa predsjednikom Hrvojem Čovićem, dopredsjednikom Jurom Kuvačićem, tajnikom Helandom Čović, blagajnikom Stipom Mekinićem i članom Silvijom Mrkonjić dobio je zadatak registracije Udruge te njeno učlanjenje u HPS. PEU „GATA“ službeno je registrirana pri tijelima Ureda državne uprave u Splitsko-dalmatinskoj županiji, Ispostava Omiš, Služba za opću upravu dana 21. lipnja 2004. godine

 

·         pod registarskim brojem 17002160

·         žiro-račun Udruge je otvoren u Splitskoj banci te glasi 2330003-1100336055

·         Matični broj poslovnog subjekta tj. PEU „GATA“ je 1881442

·         OIB:  84055195522

·         RNO: 0100129


Članom HPS-a planinarsko-ekološka udruga „Gata“ postala je 2004. godine. Na izvanrednoj skupštini 4. veljače 2007. godine izabrani su novi članovi tijela upravljanja tj. izvršena je reorganizacija u svrhu daljnjeg poboljšanja rada Udruge.

 

Ciljevi i djelatnost PEU „GATA“ vidljivi su u statutu Udruge a jedan od njenih glavnih zadataka je održavanje i očuvanje kućice na Trpošnjiku koja je sagrađena u srcu Mosora marljivim radom i zalaganjem nekolicine mještana Gata. Kućica je smještena pored istoimenog izvora Trpošnjik koji izvire na 975m nadmorske visine što predstavlja svojevrsni fenomen. Važno je istaknuti da taj izvor nikada ne presušuje pa tako i ljeti nalazimo svježu vodu u inače vodom siromašnom kamenjaru vrleti Mosora. Udruga aktivno sudjeluje u svim događanjima od interesa za Gata i Poljica tako da su na inicijativu PEU „GATA“ organizirane brojne ekološke akcije bilo da se radi o akcijama uklanjanja otpada, čišćenja okoliša ili aktivnosti vezane uz zaštitu staroga hrasta u prostoru župnog dvorišta mjesne crkve Sv. Ciprijana u Gatima.

 

PEU „GATA“ okuplja članove svih životnih dobi ,a želja im je potaknuti lokalno stanovništvo da aktivno sudjeluje u očuvanju prirodnih resursa našeg kraja. Danas Udruga broji 33 aktivna člana od kojih su njih 22 i članovi HPS-a. Kroz PEU „GATA“ do sada je prošlo 75 članova od koji je njih 34 bilo i članovima HPS-a.

Molimo vas da se registrirate da bi mogli komentirati.
 

Uptinik

Koliko ste svjesni kemikalija u vašoj hrani?
 

Prijava korisnikaLatest Message: 7 months, 2 weeks ago
  • branex : ekipa, jeli sve spremno? zelim vam dobro vrime i da sve pasa kako je bili zacrta!pozdrav s juznog kineskog...
  • branex : ekipa, jeli sve spremno?
  • branex : jeli to veliko
  • hrvoje : koju dimenziju zastave..standard je 200x100cm
  • branex : hrvex ce ga ubrzo stavit na facebook
  • branex : pa ako imate jos koji komentar ili ideju javite mi do sride je u cetvrtak ide print out
  • branex : ekipa, novi kucni red ce bit gotov ova dva dana
  • branex : bili, ja stizem na start! logistika kao i uvik... pozdrav svima iz Singapura
  • branex : Pozdrav ciloj ekipi, ja Tokuyama, Japan... Idea
  • branex : Pozdrav iz Tokya. Vidimo se na prolice... Cool

Only registered users are allowed to post